Welkom bijMD Fysiotherapie

Fysiotherapie
              &
Manuele therapie

Fysiotherapie

Met fysiotherapie bij MD Fysiotherapie gaat zelf actief met uw klachten aan de slag. U doorloopt, met behulp van uw therapeut, verschillende oefeningen die voor u op maat zijn gemaakt. Hierdoor worden de lichaamsstructuren van een bewegingscomplex versterkt en wordt uw lichaam in z’n geheel meer belastbaar. Uw trainingsschema bestaat uit oefeningen welke periodiek worden aangepast en verzwaard. Dit zorgt voor langdurige effecten en zelfredzaamheid. Op deze wijze wordt de kans op recidief of terugval geminimaliseerd.

Manuele therapie

Soms zijn oefeningen niet altijd de eerste oplossing. Bijvoorbeeld, omdat de klachten te pijnlijk zijn of omdat er misschien factoren een rol spelen die het oefenen in de weg staan. Manuele handelingen zoals Triggerpointtherapie, manipulaties of mobilisaties zijn dan eerder geïndiceerd. Zo wordt de weg vrijgemaakt om weer soepel en efficiënt te bewegen.

Training

Streeft u naar gewichtsverandering, krachtstoename, conditieverbetering of misschien hulp bij uw techniek? Of heeft u juist angst om verkeerd te trainen doordat u snel geblesseerd raakt of bijvoorbeeld een ‘slechte’ rug of iets dergelijks denkt te hebben? Dan is ‘personal training’ of ‘small group training’ bij MD Fysiotherapie wellicht iets voor u. Uw fysiotherapeut, trainer en/of uw collega sporters helpen u bij het behalen van uw doelstellingen. Middels testen, antropometrie, vragenlijsten en regelmatige evaluatie worden uw doelen besproken, geconcretiseerd en eventueel bij gesteld. Zo wordt er inzicht verschaft in uw fysieke status en kunt u het maximale effect uit uw training halen met een minimale kans op overbelasting.